Home cinema set

Home cinema

Als u graag tv en films kijkt, is een home cinema set een aanrader. Een dergelijk apparaat speelt doorgaans dvd’s of Blu-ray films af en vormt door de meegeleverde speakers een prima basis voor het ‘bioscoopgeluid’ in uw woonkamer.

Grofweg zijn er twee type home cinema sets te onderscheiden. Een 2.1-set heeft, zoals de getallen al aangeven, twee speakers en één subwoofer. Voor meer ruimtelijk geluid is een 5.1-set aan te raden. Deze heeft één extra centerspeaker en twee achterspeakers, die voor het surroundgeluid zorgen en daarmee de echte bioscoopervaring compleet maken.

De trend van zo min mogelijk kabels zet zich ook door in home cinema sets. Draadloze home cinema sets zijn daarom tegenwoordig populair. Dankzij Bluetooth stream je ook je muziek draadloos naar de home cinema set. Een alternatief hiervoor is AirPlay, de streaming technologie van Apple. Het voordeel hiervan is dat het bereik groter is, in tegenstelling tot het bereik van Bluetooth, dat beperkt blijft tot ongeveer 10 meter.

Bekijk ons aanbod home cinema sets op onze webshop!

Home cinema set Home cinema set Sonos Playbar 5.1